Concursul Zayed Future Energy Prize 2016

După cum probabil știți deja, CN Petru Rareș din Piatra Neamț a câștigat concursul Zayed Future Energy Prize 2015.
Concursul este dedicat sustenabilității și aveți șansa să câștigați un grant de 100.000 dolari USD cu care veți pune în practică proiectul propus. Liceul nostru a propus un proiect prin care vom ameliora situația energetică a liceului (panouri fotovoltaice, iluminat cu LED-uri ș.a.), vom economisi apa prin instalarea de robineți cu temporizare, vom transmite mesaje eco elevilor și membrilor comunității prin intermediul unor ecrane, dar mai există și alte componente.
Ediția 2016 (a VIII-a) este deschisă și vă puteți înscrie școala cu un proiect până în luna iunie. Detalii despre condițiile de participare și criteriile de jurizare găsiți la http://zayedfutureenergyprize.com/en/.
Implicați elevi și colegi în proiect, generați idei, apoi concepeți un proiect cât mai inovator, clar și concret. Proiectul trebuie să fie în limba engleză și se depunde online pe site-ul de mai sus. Nu există taxe de înscriere, dar fiți pregătiți pentru multe schimburi de email-uri cu organizatorii. 🙂
Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii, în ianuarie 2016 la Abu Dhabi. Dacă veți ajunge în finală (cam 3 școli pe fiecare continent), vă vor invita acolo pe banii lor (avion, hotel, masă), timp de o săptămâna, în condiții foarte bune. Dacă sunteți câștigători, urmează un contract și apoi partea cea mai dificilă: aplicarea proiectului.
Vă stau la dispoziție pentru alte informații. Pe noi ne găsiți și aici: https://www.facebook.com/ZFEPCNPR
Toate bune!
Prof. Alexandru Iacob

Lasă un comentariu